I 1992 opdagede jeg, at man selv kan lave cremer og anden kosmetik - og at det er sjovt, nemt og billigt.
Efterhånden fik jeg lyst til at eksperimentere i stedet for bare at følge andres opskrifter, men jeg manglede viden om hvordan jeg selv kunne "bygge" en opskrift fra bunden.
Denne blog indeholder en lettilgængelig sammenfatning af den viden man behøver for selv at udforme kosmetikopskrifter.
Bloggen indeholder skabeloner til opskrifter på de mest almindelige kosmetiske produkter. Skabelonerne er udformet så det er let at tilsætte de vitaminer, urteudtræk eller andet man ønsker.
Jeg har også lavet en oversigt over hvilken mængde emulgatorer, der skal indgå i en creme eller lotion for at den kan hænge sammen. Oversigten gør det meget nemt at bygge en opskrift på creme eller lotion helt fra bunden.



Vegetal

Vegetal

Vegetal er en blanding af cetylalkohol og stearylalkohol. Hvor cetylalkohol har en emulgerende effekt, der dog er afhængig af et højt fedtindhold i en emulsion. Cetylalkohol er fremstillet af varme- og trykbehandlet palmitinsyre, der er en mættet fedt af enten vegetabilsk eller animalsk oprindelse. Stearylalkohol er fremstillet af stearinsyre og kan også være af både vegetabilsk og animalsk oprindelse.


Vegetal kan også hedde; cetearyl glucoside, cetearyl glycoside
Inci; Cetearyl glucoside

Cetylalkohol kan også hedde; cetylalkohol, cetanol, etal, hexadecylalkohol, hexadekanol-(1), 1-hexadekanol, n-hexadecylalkohol, C16/ lanette 16
Inci; Cetyl alcohol

Stearylalkohol kan også hedde; stearic alcohol, sterol, 1-octadecanol, octadecyl alcohol, octadecan-1-ol, 1-oktadekanol, n-oktadekanol, oktadecylalkohol.
Inci; Stearyl alcohol

Skal blandes i olie/fedtdelen i cremer, lotions mv.